Jasmine Kara

Artist

Jasmine Kara

2010 släpptes albumet ”Blues ain’t nothing but a good woman gone bad”. Musikbranschen fick upp ögonen för plattan, artisten och sångerskan. Men vem var hon, var kom hon ifrån? Denna stora talang, musikaliska superstar och fenomenala röst. Svensk/iranska artisten och låtskrivaren Jasmine Kara från Örebro fick genom sitt första album en fantastisk start på sin nyafunna musikkarriär.

Jasmine Kara började tidigt musicera. Hon startade som gatumusikant när hon som 18-åring på egen hand åkte till New York för att knacka dörr på skivbolag i jakten på ett skivkontrakt. Sedan dess har “energiknippet med den stora rösten” skapat musikalisk underhållning i världsklass. Genom åren har vi sett henne i de största TV-programmen, uppträtt på grammis och haft P3 guld-nomineringar, turnerat i Japan (med 2 topp-10 placeringar på Tokyo Hot 100 list bl.a). Hon har medverkat i en rad olika radioprogram, varit playlistad i BBC UK, haft en Top1 på iTunes Blues list UK, samt nått stora framgångar på den iranska marknaden. Som låtskrivare har hon haft 2 världsettor med K-pop-banden ”WayV” och "SuperM".

Med sin kärlek till musiken och up tempo-bluesen förmedlar hon energi, glädje och musikalitet till sin publik, som om det vore den enklaste sak i världen.

Jasmine Kara är ett utmärkt val av artist till såväl publika konserter såsom stängda events och fester mm. Jasmine Kara finns att boka hos oss på FEM.

Jasmine Kara