Henrik Johnsson

Programledare och föreläsare

Henrik Johnsson

Henrik Johnsson har varit programledare i radio och tv i mer än 25 år. Från barnprogrammet Kannan och Lilla Sportspegeln, via ZTV och större underhållningsprogram såsom Fångarna på Fortet och Melodifestivalen till Nyhetsmorgon, Barncancergalan och Partiledarutfrågningar. Under 2021 och 2022 har han varit aktuell som TV-kommentator under hästhoppning vid OS i Tokyo och som TV-reporter vid OS i skidskytte i Kina.

Vid sidan av sina TV-uppdrag har Henrik Johnsson modererat och programlett några av Sveriges största bolag, kommuner, myndigheter vid deras företagsevenents samt åtskilliga idrottsgalor. Inget är för stort eller för litet. "Allt handlar om att kunna förstå det lilla i det stora och hitta det lilla i det stora. Att förstå och sen förklara”, säger Henrik Johnsson om sin roll som programledare.

Henrik Johnsson arbetar också som författare och producent. Han är aktuell med böckerna "Att bygga ett lag" skriven ihop med herrlandslagets förbundskapten i fotboll Janne Andersson och ”Makt - Lös”, Mona Sahlins självbiografi. Henrik Johnsson har producerat många "Sommar i P1”-program det senaste decenniet. Bland annat de omtalade programmen med Henrik Larsson, Anja Pärson, Marko "Markoolio" Lehtosalo, Maja Ivarsson, Robin Söderling, Linda "Miss Li" Karlsson och Laleh.

Henrik föreläser även under rubriken "Äg din berättelse - så du inte bara blir vad andra tror om dig". Den handlar om hur det är att berätta sin historia vare sig du är en människa, företag eller annan grupp som vill få fram en identitet. Allt och alla har en egen berättelse, det handlar om att lyckas få fram den.

Boka Henrik Johnsson till ert event hos oss på FEM.

Henrik Johnsson