Johan Boding

Artist

Johan Boding

Queen-gitarristen och legenden Brian May är en av många som imponerats av Johan: ”Den här killen har en exceptionell röst och talang! Kan inte minnas att jag sett någon som i ett liveframträdande framfört dessa låtar så fantastiskt”.

Många känner igen Johan Boding som frontfigur för otaliga succéer med hyllningskonserter till Queen. Det har blivit ett stort antal shower och turnéer där Johan framför Freddie Mercury & Queens låtskatt, en av dessa konsertturnéer Queen – Kind Of Magic som sattes upp 2013 fick dessa lysande recensioner: ”Alla inblandade ska ha beröm för sina respektive insatser men Johan Boding förtjänar lyftas fram som en fantastisk sångare. Publiken stortrivs av reaktionerna att döma och när månen lyser in över borggården samtidigt som man framför Who Wants To Live Forever tar sig showen närmast episka proportioner. Det blir inte bättre än så.”
– Östgöta Correspondenten

Johan Boding har också turnerat med hyllningskonserten Sol, vind och vatten där han tillsammans med musikerkollegor bjuder på ett urval ur Ted Gärdestads låtskatt. Han har även haft roller i flera musikaler och för sin medverkan i Miss Saigon erhöll Johan 1997 Guldmasken för bästa manliga biroll.

Johan Boding sjunger med bravur allt från jazz och visor till rock och har även visat upp sin musikaliska bredd i tv-produktioner som Så Ska Det Låta och Doobidoo. Johan är en återkommande favorit på Robert Wells Rhapsody In Rock-konserter där han medverkat vid ett flertal tillfällen.

På sistone har Johan medverkat i succén Thank you for the music - en hyllningskonsert till Björn & Benny tillsammans med Kalle Moraeus och Gunilla Backman som gått för utsålda hus runt Sverige.

Johan är också en mycket uppskattad gästsolist med internationella symfoniorkestrar och körer där han bl.a gjort ett flertal framträdanden i Italien, Kazakstan, Ryssland och Spanien.

Johan Boding