LaGaylia Frazier

Artist

LaGaylia Frazier

Sveriges främsta souldiva!

LaGaylia Frazier är ständigt aktuell på landets scener och syns frekvent i olika musikaliska sammanhang. Hon har gjort succé som jurymedlem i TV4:s succéprogram Talang och fick fina recensioner för sin medverkan i Stjärnornas Stjärna på samma kanal.

LaGaylia Frazier sågs som ett underbarn när hon i tidig ålder började spela klassiskt piano hemma i Florida, USA. Hon växte upp i en musikalisk familj i Miami med pappa Hal Frazier som också är artist och sångare. Som tonåring övergav LaGaylia pianot för att satsa på sången. Genom lokala musikklubbar och radiostationer i Florida började hon bygga sin musikkarriär och hon uppmärksammades snart av den legendariske artistmanagern Eliot Weisman som i sitt artiststall också representerade inga mindre än Liza Minnelli, Sammy Davis Jr. och Frank Sinatra. I boken ”The way it was” skriven av Eliot jämför han LaGaylia med världsartister: ”LaGaylia - with the voice on the level of Whitney Houston and the performing skills of Liza Minnelli”.

Genom en sångroll i filmen Specialisten kom hon till Sverige och slog igenom i sommarturnén Rhapsody in Rock 1999. Hon förälskade sig både i landet och i människorna och flyttade till Sverige 2001. Allt sedan flytten till Sverige har LaGaylia Frazier haft en varm kontakt med den svenska publiken vilket gjort henne till ett känt namn i det lilla men välkomnande landet. Hon har medverkat i underhållningsproduktioner som program som Så ska det låta, Idrottsgalan, Melodifestivalen, Körslaget, Victoriadagen, m fl.

LaGaylia Frazier