Linda Pritchard

Artist

Linda Pritchard

Linda Pritchard är en av Sveriges i särklass skickligaste vokalister. Med en röst som spänner över ett mycket brett register och med säregen nerv och energi framför hon de stora sångerna och hitsen med briljans.

Linda Pritchard har medverkat i Melodifestivalen, gjort otaliga julshower och turnéer samt synts i flertalet TV-program (t.ex. Så ska det låta och Lotta på Liseberg ). Hon har också under flera år medverkat vid den stora succéturnén Diggiloo som spelats över hela Sverige.

Linda är en av få svenska artister som direkt fick ett internationellt skivkontrakt. 2009 blev hon upptäckt av det svenska producentteamet Crossfade och sedan dess har hon rest mellan Stockholm och Los Angeles för att jobba med sin musik.

I Sverige började hon sin bana som artist på Wallmans Salonger i Stockholm där hon gjorde succé kväll efter kväll. Därefter medverkade hon i TV4:s Idol och uppdragen blev sen snabbt fler och fler. Linda har körat bakom artister som t.ex. Céline Dion samt har medverkat med eget bidrag i svenska Melodifestivalen. I en radiointervju i samband med sin medverkan i Melodifestivalen hyllades Linda av superproducenten RedOne: – Vad hette hon som gjorde Alive? Linda Pritchard? Oh my God, värsta rösten, värsta stjärnan och allting!

Linda Pritchard